Noorderlicht op 21 januari '05
Net was weer eens zover, Nederland, Belgie en de rest van Europa mochten het schouwspel weer eens bekijken. Het poollicht liet zich weer in volle teugen zien!

Helaas werkte het weer alleen eerst niet mee in Doetinchem. De eerste golf kwam aan tussen 20:00 en 20:30 uur. Op dat moment was het geheel bewolkt en viel er waar mogenlijk nog een regenbui. Op dat moment liet het poollicht zich weer zien in diverse kleuren, gordijnen en bogen net als op de 31 oktober 2003.

Helaas dus dat ik tegen een dik wolkendek aan zat de kijken, maar elders in het land is het wel mooi op de gevoelige plaat vastgelegd.

De tweede golf kwam aan tussen 22:15 en 23:30 uur. Deze bleef lang zichtbaar, maar was helaas dus niet zo actief. Te Doetinchem bleef er dik 1 uur een groene band zichtbaar in het noorden waarbij het overwegend helder was. Hiervan dus wel enkele opnamens kunnen maken. Maar toch, ik had liever om 20:15 uur een heldere hemel gehad ;-)Verlichting op de achtergrond: Nieuwbouw Dichteren, Landelijk wonen en Romantische buurten, Helaas kwam Doetinchem 13 jaar geleden op het idee om in Dichteren woningen te gaan bouwen. Momenteel is er dan ook nog maar weinig van het oude Dichteren en het landschappelijke over!Streep: voorbij rijdende auto richting Doetinchem. Huizen: Boerderij en nieuwbouw Landelijk wonen.Stippelijn in de lucht: Voorbij vliegende lijnvliegtuig recht naar het westen.Weer opkomende bewolking.
De voormalige gemeentegrens (Wehlse Beek) tussen Doetinchem en Wehl. Wehl is per 1 januari 2005 gemeente Doetinchem geworden.