Zonsopkomst en Rolwolk op 25 juni 2005
Wegens een te warme nacht en een te warme kamer kon de slaap maar slecht gevat worden. Mede hierdoor was ik rond zonsopkomt wakker en heb ik me maar even naar buiten begeven om wat opnames te kunnen maken van de verkleuringen. Dit is ook succesvol gelukt.

Waar ik niet op rekende was op een ander fenomeen, een rolwolk. Normaal komen deze altijd bij buien voor, maar dat was heden ochtend niet het geval. Alle buien hingen in de nacht echter in het westen en niet in het oosten.

Het was de gehele nacht windstil geweest en dat was tijdens het fotograferen van de zonsopkomst ook nog het geval. Eenmaal toen ik foto's aan het maken was bij een overwegend bewolkte lucht (altocumulus) stak er ineens vanuit het westen een fel windje op! Bladeren vlogen door het rond en ik zag konijnen snel van het vrije veld verdwijnen en vogels vlogen op. Bij de windtoename passeerde er ineens vrijwel uit het niets dus die sterk afgetakelde rolwolk Doetinchem. Deze trok met een hoge snelheid door naar het oosten. na passage ging de wind ook weer liggen en was alles weer het oude zoals een aantal minuten daarvoor. Wel was het kwik iets gestegen en kwam weer boven de 20°C uit!