Radio Kootwijk = Cultuur, Natuur, Zon, Wolken, Regen en Hagel.
Op vrijdag 2 mei 2008 een bezoekje gebracht aan Radio Kootwijk (klik op tektst). De bedoeling was eerst om naar de Apenheul in Apeldoorn te gaan, maar daar aangekomen bleek het zo druk te zijn dat ik maar omgekeerd ben.

Tijdens de wandeling in het gebied rondom het markante gebouw vlogen de stapelwolken om ons heen de lucht in en varen er al spoedig diverse virga stepen te herkennen in diverse windrichtingen (valstrepen van neerslag). Weldra eerste bui op ons dak gekregen met wat hagel erin. Je werd er even lekker nat van en rook meteen heerlijk fris. Verder gewandeld in de zon waarbij het weer flink opwarmde en kwam de tweede bui er weer aan. Waren helaas niet op tijd bij de auto terug na de wandeling en kregen een flinke stortbui op ons dak. Een ieder tot op het bot doorweekt van de matige (wolkbreuk achtige) regens met wat hagel. Bizar was trouwens dat je de neerslag op je af zag komen en de meters van arriveren letterlijk kon aftellen. Aparte gewaarwording.

Hieronder de fotoreeks met mooi groen, heide, bossen en buien met vaak op de achtergrond herkenbaar het gebouw "Radio Kootwijk"