Natuurijs in de Achterhoek

Natuurijs in de Achterhoek:

Weerstation Dichteren zet al een aantal jaren een uitgebreid overzicht van de verschillende natuurijsbanen online. Dit zijn vooral natuurijsbanen die zijn gelegen in de Achterhoek en/of de Liemers. Op zondag 12 februari 2012 waren de ijsbanen voor de laatste keer geopend. Een koudeperiode leverde toen maar liefst 10 tot 11 dagen schaatsplezier op. De jaren daarna was alles toch minder. Hopelijk geeft winter 2014/2015 ons nog schaatsplezier.

17 januari '12: De meeste ijsvloeren zijn inmiddels geheel dichtgevroren bij de ijsclubs in de regio. De ijsvloerdikte bedraagt een 2 tot 4 centimeter (minimaal 8 cm is nodig om te kunnen schaatsen). Door de gevallen sneeuw, lokaal 5 tot 10 cm, vriest het ijs maar langzaam aan. Sneeuw heeft een isolerende werking. Enkele ijsclubs hebben de hoop in het weekend open te kunnen.

24 januari '12: Geduld loont. Vanaf donderdag 23 januari zijn de meeste ijsbanen in de Achterhoek geopend voor het publiek. Vrijdag volgen nog een aantal openstellingen. Het ijs is niet overal goed van kwaliteit door de sneeuw, maar dat mag de pret niet drukken. Onderstaand de dagelijks bijgewerkte lijst.

26 januari '12: Ook vandaag zijn de schaatsbanen in de Achterhoek geopend. Dit tot wanneer de weersomstandigheden het toelaten. Kijk voor het laatste nieuws of de baan open of dicht is op de website van betreffende baan. Zelhem en Dinxperlo zijn de baan aan het repareren, zaterdagochtend bekend of ze weer open gaan.

27 januari '12: Gisteren kon nog volop worden geschaatst, maar vandaag is het dan toch gedaan. De dooi viel zaterdagavond in, met in de nacht naar zondag een beste bak regen. IJsbanen gesloten.

Lijst bijgewerkt op 22-02-2015 om 16:0
0 uur.

- Schaatsbaan Zelhem:   Gesloten
- Schaatsbaan Keppel:   Gesloten
- Schaatsbaan Braamt:   Gesloten
- Schaatsbaan Varsseveld:   Gesloten
- Schaatsbaan Ruurlo:   Gesloten
- Schaatsbaan Lievelde:   Gesloten
- Schaatsbaan Eibergen:   Gesloten
- Schaatsbaan Aalten:   Gesloten
- Schaatsbaan Zieuwent:   Gesloten
- Schaatsbaan Keijenborg:   Gesloten
- Schaatsbaan Vorden:   Gesloten
- Schaatsbaan Dinxperlo:   Gesloten
- Schaatsbaan Didam:   Gesloten
- Schaatsbaan Winterswijk:   Gesloten
- Schaatsbaan Almen:   Gesloten
- Schaatsbaan Genderingen:   Gesloten
- Schaatsbaan Hengelo:   Gesloten
- Schaatsbaan Lichtenvoorde:   Gesloten
- Schaatsbaan Lochem:   Gesloten
- Schaatsbaan Neede:   Gesloten
- Schaatsbaan Steenderen:   Gesloten
- Schaatsbaan Zutphen:   Gesloten
- Schaatsbaan Doetinchem:   Gesloten